Skrotbilars öde berörs av besiktning i Uppsala

När fordonsinnehavare kör till en översyn i Uppsala då ler bilreparatören. Faktum är, att närmare fyrtio procent av ålderstigna personbilar blir underkända och måste kontrollbesiktigas inom en månad. Att ha ett företag inom bilbranschen nära en bilbesiktning är ovärderligt. Och skulle ett grupp 3-felaktighet observeras, vet bilmekanikern med säkerhet, att jobbet är hans, om inte bilinnehavaren väljer att skrota sin bil hos en bilskrot. Nuförtiden är det inte besvärligt att beställa tid för bil provning i Uppsala, som generellt ska göras varje år. Redan år 1963 kom ett beslut från Regeringen att bilar skulle kontrolleras årligen. År 2010 avreglerades marknaden för fordonsbesiktning. Från det året har företag upprättats på betydligt fler ställen. Det finns chans att checka bilen på drop-in tid utan bokning.

Förändrade regler för bilkontroll i Uppsala leder ofta till böter

Men enstaka föreskrifter har på senaste tiden förändrats. Nu gäller inte besiktningstiden som utgår ifrån nummerskyltens slutsiffran. Inte heller är den obligatoriska kallelsen kvar. Därför måste fordonsägaren personligen att bevaka datum för personbilsinspektion Skrota bilen Göteborg. Bommas det här erhåller bilen körförbud. Och skulle personbilen stoppas av polisen, kan körkortet ryka. Det är ägarens plikt att känna till det här faktumet. Statskassan bedöms emellertid öka med ett antal miljoner kronor från nonchalanta fordonsägare.

Fordonsägare beslutar personligen tillfälle för fordonskontrollen i Uppsala

Men han/hon kan själv avgöra, när den 1 besiktningen i Uppsala bör utföras. Inte senare än tre år efter att bilen registrerats i Sverige. 2 gången är inom 24 månader. Därpå måste personbilen besiktas senast var fjortonde månad. På Trafikstyrelsens internetplats kan tidpunkten lätt påträffas. Surfa in på deras internetsida och skriv in nummerskyltens nummer, så finns datumet där. Felaktigheterna eller defekterna som observeras indelas i 3 kategorier. En nivå 1-påpekande har den betydelsen att den skall repareras innan nästa års-granskning. Ett kategori 2-felaktighet betyder, att det tvingas lagas inom 30 dagar med ombesiktning som påföljd. Klass tre-felaktighet är ett säkerhetsfel, som medför körförbud omgående. Fordonet får inte köras från bilinspektionen i Uppsala. Och detta leder ofta till skrotning på en auktoriserad skrothandlare, som har tillstånd att skrota personbilar med skrotningsintyg för avregistrering. Uppmärksamma att flera glömmer att fixa lätta kategori 1-anmärkningar. Men sådan flyttas upp en kategori med fordran på efterkontroll vid nästa kontroll.

Omotiverade defekter uppdagas av personbilsinspektionen i Uppsala

Det kan vara ekonomiskt lönsamt att utföra en simpel okulärkontroll inför besiktningen i Uppsala. Märkligt nog är det brister med lätta åtgärder, som blottar nivå 2-bristerna. Ett utfört ett dåligt hjul medför en del gånger, att fordonet godtas utan efterkontroll för bilinspektionen i Uppsala. Nummerskyltsbelysningen leder bil kontrollanterna, men följs därefter av bromsljus. Skifte av en söndrig lykta kan möjligen förefalla bökig för flera. Men det återfinns enkla beskrivningar med bilder för flera av fordonsmärkena i You Tube. Ett annat problem på äldre fordon är att oljelampans larmbelysning på instrumentbrädet inte släcks. Många bilinspektörer observerar den listiga trickset att ta väck glödlampan. Men felaktigheten antyder, att fordonet drar obehövligt mycket drivmedel, så avgasutsläppet växer kanske över vad som är okey. Givaren är fastsatt på avgasröret vid den katalytiska renaren på avgasröret och är lätt att byta. Den kan inhandlas till Maxus från Bildelaronline24.se under tusenlappen. Risken är enorm att det här simpla felet kan uppfattas som en defekt i katalysatorn. I sådana fall kan omkostnaden för en del bilmärken överstiga trettio tusen kr. Även påpekanden på däckens mönsterdjup är ofta förekommande för fordonskontrollen Uppsala. Statistiskt är det en del som måste på efterkontroll med nya däck. Det är konstigt, eftersom det är väldigt enkelt att kontrollera för bilägaren. Kraven är minst en komma sex millimeter mönster på sommarväglag och 3,0 mm på vinterväglag. Friktionen mot vägen minskar på däck under tre mm. Så testande under vintern kan förorsaka obefogade besvär. Men med lätta redskap kan utgiften, till följd av den årliga fordonsbesiktningen Uppsala, förbli låg av den kloke bilinnehavaren.