Byte av spindelleder förvandlar Audi-A7 från Nolhaga till miljöbov

Det är uteslutet att kalkylera med en fullständig varaktighet för en spindelled i en förlegad Audi-A7 från Nolhaga. De här innefattar nog för alla ingående fordons delar. I och för sig uppskattas personbilens potentiella levnadstid på skilda metoder av så kallade specialister. Men en stor medverkande variabel är den totala körsträckan. Många bilinnehavare använder bilen tusen kilometer per år medan andra brukar bilen i fem tusen mil. Att som någon forskare på Chalmers gradera en universell levnadsålder på elva år är inte jätte genomtänkt. Det är givetvis en stor skillnad på Skoda och BMW. Därtill byggs bilar efter satta villkor, som riktas mot kommande kunders förmodanden. Påkostade fordon lever längre och har mer miltal innan de skrotas. Exklusiva bilmärken som Mercedes är ett bevis om något för detta yttrande. Men inte någon fordonsmärke når körtidens ände utan skötsel. Till den kommer byte av slitna reservdelar. Sånt kan ske under fordonets inkörning beroende på nån ogranskad situation i produktionsskedet. Men det är först och främst i slutskedet begäran på en prisvärd reservdel uppmärksammas.

Olika metoder att ordna fram spindelled till Audi-A7 från Nolhaga

En åldrig Audi-A7 från Nolhaga når så småningom till en tidpunkt då en skadad spindelled måste renoveras. Och nu finns det flera val att fundera på. Behöver en ny skaffas från en legitimerad verkstad, som borgar för original-delen eller kan man köpa en ny piratkopia. Det finns också begagnade reservdelar att köpa hos en del skrotföretag. Vill man ha det billigaste alternativet väljs skrotar där man kan skruva ner delarna själv. Priserna för de skilda klasserna växlar väldigt. Så valet borde komma sig av fordonets resterande uppskattade hållbarhet. Att skaffa en bildel som klart överstiger densamma är som att kasta pengar i sjön. Och att köpa en dyr märkesdel är inte ekonomiskt försvarsbart alltid. Piratdelar hos bildelaronline.se, AD-bilkomponenter eller franska leverantörer står sig gott i konkurrensen av kvaliteten. Men det är troligt, att en sökt bildel existerar hos någon legitimerad bilskrot. Av landets cirka 300 bilskrotar är femtio procent enade i en stor reservdelskedja, som navigeras av Märkesdemo. På några sekunder kan det totala sortimentet ses på deras internetsida. Avgifter, bedömd egenskap och bildemonteringar kommer upp på datorn, när bilmodellen är bekant. Men riktigt snikna bilinnehavare från Nolhaga skruvar ner komponenten personligen på en bildemontering med självplock. Trots att inga garantier lämnas kan konsumenten bedöma delens varaktighet efter ålder.

Skifte av spindelled adderar åldern för en ålderstigen Audi-A7 från Nolhaga

Det blir självfallet billigast att själv byta ut spindelleder i en Audi-A7 från Nolhaga. Och till assistans finns otaliga filmade instruktioner på nätet. Så när inga särskilda verktyg fordras bör en praktisk individ klara uppdraget enkelt. Men är fordonsinnehavaren osäker att mecka personligen finns det hjälp att anlita. Den senaste tiden har många av små bilverkstäder startats. Och de är som skrota bilen Alingsås klippt och skurna för utbyte av medhavd reservdel. Så den kalkylerande fordonsägaren kommer att upptäcka, att den sammanlagda avgiften för lagningen förmodligen är lägre än en 30% av mottagen prisförslag från en märkesverkstad