Besiktning i Valbo orsakar lagning eller bilskrotning

Hur skulle det rullande bilbeståndet sett ut utan villkor på bilbesiktning i Valbo? Man måste gå bakåt i tiden till inledningen av 60-talet för att få besked på den frågan. Men det är lätt att spekulera. Inte ett skvatt annat än sammanbrott och förstörelse. Det hade förmodligen räckt att dämpa högsta farten till femtio km/tim i trafiken. Men mer strul framkallades av AB Svensk Bilprovning, som började som monopolaktör för femtio år sedan. Som flertalet statliga bolag sköttes det inte särskilt bra. Kopiösa kötider vid beställning, därtill bristerna vid strävan till ombeställning för bilundersökning i Valbo föranledde otaliga tvingade körförbud. Och personbilsinnehavarna beklagade sig över dessa påföljder. Därför släppte riksdagen bilprovningen lös genom avreglering år 2010. Många intresserade bolag stod i kö för att fylla luckorna. Efter en tid blev branschen överetablerad med stora bekymmer. För fordonsägaren förändrades inte den oroliga känslan strax före kommande tillsyn. Det värsta som kunde hända var att få ett klass tre-felaktighet i protokollet. Fixandet av bilen skulle tära hårt i plånboken, medan en verkstad gnuggade händerna inför ett givande arbete. Men båda borde vara eftersinnande om den godkända skroten, som med övertygelse planerat för kommande återvinningar med en klimathyggliga skrotningar. Så när tiden är inne för den nödvändiga fordonskontrollen i Valbo är det enbart att åka in på närbelägna bilprovning.

Förändrade bestämmelser för bilkontroll i Valbo resulterar vanligtvis till böter

Men enstaka normer har på senaste tiden ändrats. Nu gäller inte besiktningstiden grundad på registreringsnumrets slutsiffran. Inte heller är den obligatoriska kallelsen kvar. Så det gäller för fordonsägaren personligen att observera tidpunkten för personbilsgranskning i Valbo. Bommas det här erhåller bilen körförbud. Och skulle personbilen stoppas av länsman, kan körkortet ryka. Det är bilinnehavarens ansvar att känna till det här faktumet. Statskassan beräknas emellertid öka med över en miljard kr från nonchalanta ägare.

Fordonsägare avgör personligen tillfälle för fordonsinspektionen i Valbo

Men man kan själv bestämma, när den första kontrollen i Valbo bör utföras. Inte senare än trettiosex månader efter att personbilen tagits i bruk skall detta ske. Andra gången är efter två år. Sedermera skall fordonet kontrolleras årligen. På Naturvårdsverkets webbsida kan datumangivelse lätt anträffas. Surfa in på deras sajt och slå nummerskyltens nummer, så återfinns datumet där. Felaktigheterna eller skavankerna som observeras indelas i 3 kategorier. En nivå ett-påpekande innebär att den skall fixas före nästa års-tillsyn. Ett nivå två-felaktighet har den betydelsen, att det skall fixas inom 30 dagar med efterkontroll som följd. Klass tre-påpekande är ett säkerhetspåpekande, som medför körförbud direkt. Fordonet får inte köras från fordonskontrollen i Valbo. Och detta leder ofta till återvinning på en godkänd skrot, som har tillåtelse att skrota bilar med skrotintyg för avregistrering. Beakta att många missar att laga enkla kategori 1-påpekande. Men sådana flyttas upp en nivå med krav på ombesiktning vid framtida besiktning.

Meningslösa brister påträffas av fordonsbesiktningen i Valbo

Det kan vara ekonomiskt lönsamt att utföra en lätt självkontroll inför fordonsbesiktningen i Valbo. Konstigt nog är det brister med lätta ingripanden, som blottar kategori 2-felaktigheterna. Att ombesörja ett dåligt hjul innebär flera gånger, att personbilen släpps igenom utan efterkontroll för bilbesiktningen i Valbo. Nummerskyltslampor är det mest av enligt bil kontrollanterna, men skuggas efteråt av blinkersbelysning. Byte av en trasig lykta kan möjligtvis synas jobbig för flera. Men det finns enkla anvisningar med bilder för flera av fordonsmärkena i You Tube. Ett annat frekvent fel på gamla personbilar är att oljelampans larmbelysning på instrumentpanelen inte släcks. De flesta bilinspektörer upptäcker den luriga knepet att ta dän instrumentbelysningen. Men oriktigheten indikerar, att motorn drar omotiverat mycket drivmedel, så koldioxidföroreningar ökar möjligtvis över max godkänd. Sonden är placerad på grenröret vid den katalytiska renaren på avgasröret och är simpel att växla. Den kan inhandlas till husvagnar från Biltema under 700 kronor. Risken är enorm att det här lätta felet kan uppfattas som en brist i katalysatorn. I sådana fall kan priset för en del fordonsmärken vara mer än 30 000 kronor. Även anmärkningar på utslitna bildäck är frekventa för bilinspektionen Valbo. Statistiskt är det många som måste på ombesiktning med nya däck. Det är konstigt, i och med att det är väldigt spartanskt att kontrollera för fordonsägaren. Kraven är minst 1,6 millimeter mönsterdjup på sommarväglag och tre mm på vintern. Friktionen mot vägbanan minskar på däck under 3,0 mm. Så provning skrota bilen Göteborg under kalla dagar kan förorsaka onödiga problem. Men med lätta medel kan kostnaden, som ett resultat av den periodiska personbilskontrollen Valbo, hållas till ett minimum av den smarte bilinnehavaren.