Skrota bilen Kungälv

Erbjudande när man skrota bilen i Kungälv

Skrota bilen i Kungälv

Nu kan vi betala ut 2 000 kr i ersättning för en komplett skrotbil i Kungälv. Bärgning ingår i priset. För att betalning skall betalas ut måste det finnas en original katalysator på bilen. Skrotbilar köpes av privatpersoner, företag, och för kommuner som vi har avtal med (Stenungsund och Tjörn). Självklart har vi tillstånd för bärgning av skrotbilar från Länsstyrelsen. Skrota bilen genom oss på Bilbärgning Gbg AB. Tryggt och säkert!

Klicka på knappen för mer information och bokning eller ring oss på 031-94 37 60

Betalar för skrotbilar och hämtar gratis i Kungälv Tel 031-94 37 60

Skrota bilen i Kungälv miljövänligt

  •  Skrota bilen Kungälv med hämtning      

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som hämtar skrotbilar till bilskrot. Hämtningsområde är från Kungsbacka till Munkedal. Våra kunder är privatpersoner, företag, verkstäder och kommuner. Stenungsunds kommun har vi ett eget avtal med.Skrota bilen Kungälv gratis med avgiftsfri bärgning. Hos oss får du ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas och avregistreras från Transportstyrelsen. För bärgning av skrotbilar krävs beslut från Länsstyrelsen. Klicka och läs om vårt tillstånd från Länsstyrelsen.

Hur skrotar man en bil i Kungälv

  • Hur skrotar man en bil

Det som behövs när man skall skrota bilen i Kungälv är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren själv som lämnar bilen till bilskrot, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett  om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Om ni skall  skrota  bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här på hemsidan eller om ni behöver beställa nytt registreringsbevis

Skrotbilar hämtas i Kungälv för bilskrotning

  • Skrotbilar hämtas för bilskrot

Följande område hämtar vi skrotbilar gratis i Göteborg, Kungälv, Marstrand, Kärna, Rollsbo, Diseröd, Romelanda, Kode, Mölndal, Kungsbacka, Lilla Edet, Härryda, Partille, Lerum, Kållered, Sjövik, Gråbo, Angered, Hisingen, Stenungsund, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Ljungskile, Trollhättan.

Boka hämtning här på hemsidan eller ring 031-94 37 60

Anlita godkänd bilskrot när du skall skrota bilen i Kungälv

För att undvika problem när man skrotar bilen är det viktigt att man anlitar godkänd bilskrot i Kungälv så bilen verkligen blir avregistrerad. Skrotbilar klassas som farligt avfall, vilket innebär att det krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att få bärga skrotbilar. Kraven som Länstyrelsen har för att bevilja tillstånd är bla. att man är ett registrerat företag på bolagsverket, tillstånd till transport av farligt avfall kan endast ges till dem som visar att de har personalmässiga, tekniska och ekonomiska förutsättningar att ta hand om avfallet på ett sätt som uppfyller kraven för att skydda hälsa och miljö, att man har en speciell transportförsäkring som täcker eventuell skada som kan hända vid bärgning av skrotbilen, T ex. om bärgaren skulle tappa bilen när den transporteras, då gäller inte den obligatoriska trafikförsäkringen.

Om du anlitar någon som inte har tillstånd från Länsstyrelsen är risken stor att du själv får stå för kostnaden om din skrotbil skulle vara med i en olycka efter den har hämtas från er.

Tillståndet från Länsstyrelsen omprövas var 5 år och kan återkallas om Länsstyrelsen anser det.

Vi på Bilbärgning Gbg AB uppfyller alla krav som Länsstyrelsen ställer på företag som bärgar/transporterar skrotbilar och har ett beviljat tillstånd av Länsstyrelsen.

Besök Kungälvs kommuns hemsida för mer info. om uttjänta bilar på Kungälv.