Skrota bilen Ale

Skrota din bil i Ale med gratis hämtning, ring 031-94 37 60 för att boka

Skrota bilen i Ale miljövänligt

  • Skrotning av bil Ale      

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som hämtar skrotbilar. Hämtningsområde är från Ale till Trollhättan. Våra kunder är privatpersoner, företag, verkstäder och kommuner. Stenungsunds kommun har vi ett eget avtal med. Skrota bilen gratis med avgiftsfri bärgning. Hos oss får du ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas och avregistreras från Transportstyrelsen. För bärgning av skrotbilar krävs beslut från Länsstyrelsen. Klicka och läs om vårt tillstånd från Länsstyrelsen.

Hur skrotar man en bil i Ale

  • Hur skrotar man en bil

Det som behövs när man skall skrota bilen i Ale är registreringsbevis del 2 (gula delen) samt legitimation. Om det inte är ägaren som lämnar bilen, krävs fullmakt av ägaren till bilen. Det gäller oavsett  om vi hämtar eller du lämnar skrotbilen. Om ni skall  skrota  bil för någon person kan ni ladda ner fullmakt här på hemsidan eller om ni behöver beställa nytt registreringsbevis

Skrotbilar hämtas i Ale för bilskrotning

  • Skrotbilar hämtas gratis

Vi hjälper er med kostnadsfri hämtning när ni skrota bilen Göteborg, Ale, Surte, Nödinge, Nol, Älvängen, SkepplandaLilla Edet, Härryda, Partille, Lerum, Kållered, Sjövik, Gråbo, Angered, Agnesberg, Kungälv, Ale, Stenungsund, Ucklum, Tjörn, Orust, Lysekil, Uddevalla.

Boka hämtning här på hemsidan eller ring 031-94 37 60

Anlita godkända företag när du skall skrota bilen i Ale

För att undvika problem med skrotningen av bil är det viktigt att man anlitar godkända företag så bilen verkligen blir avregistrerad. Skrotbilar klassas som farligt avfall, vilket innebär att det krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att få bärga skrotbilar i Ale. Kraven som Länsstyrelsen har för att bevilja tillstånd är bl.a. att man är ett registrerat företag på bolagsverket, tillstånd till transport av farligt avfall kan endast ges till dem som visar att de har personalmässiga, tekniska och ekonomiska förutsättningar att ta hand om avfallet på ett sätt som uppfyller kraven för att skydda hälsa och miljö, att man har en speciell transportförsäkring som täcker eventuell skada som kan hända vid bärgning av skrotbilen, T ex. om bärgaren skulle tappa bilen när den transporteras, då gäller inte den obligatoriska trafikförsäkringen.

Om du anlitar någon som inte har tillstånd från Länsstyrelsen är risken stor att du själv får stå för kostnaden om din skrotbil skulle vara med i en olycka efter den har hämtas från er.

Tillståndet från Länsstyrelsen omprövas var 5 år och kan återkallas om Länsstyrelsen anser det.

Vi på Bilbärgning Gbg AB uppfyller alla krav som Länsstyrelsen ställer på företag som bärgar/transporterar skrotbilar och har ett beviljat tillstånd av Länsstyrelsen.

Besök Ale kommuns hemsida för mer info. om uttjänta bilar i Ale.